Els licors més tradicionals de Mallorca i d'Eivissa, i totes les illes adjecents com Formentera, tenen l'origen en els beuratges medicinals que preparaven els apotecaris al segle XVI per combatre les epidèmies. Se¿n conserven entre altres aquest dos, les herbes i el palo, que són protegits per una denominació d'origen. | |||
Les herbes mallorquines i eivissenques, encara que de sabor diferent, són elaborades a partir d'una base de diverses herbes fins a arribar-ne a incloure, en alguns casos, més de 30 tipus diferents. El fonoll, el romaní, la menta, les fulles de taronger i llimoner, la camamilla i la melissa es deixen macerar durant uns quants mesos i el concentrat que en resulta es mescla, en petites proporcions, amb anís dolç, per a l¿elaboració de les herbes dolces, i amb anís sec en el cas de les herbes seques, amb més graduació d¿alcohol. |
ÍNDEX
- 1.-INFORMACIÓ GENERAL (1)
- 2.-GEOGRAFIA (2)
- 3.- UNA MICA D'HISTÒRIA (1)
- 4.-FLORA I FAUNA (3)
- 5.- COM ARRIBAR-HI I MOURE'S (1)
- ALGUNES IMATGES MÉS (6)
- ESPORTS (1)
- EXCURSIONS (1)
- GASTRONOMIA (4)
- LES 1001 HISTÒRIES ( personal) (2)
- ON MENJAR (1)
- QUÉ VISITAR (7)
- VINS (1)