Formentera comparteix amb Eivissa la cultura gastronòmica tradicional. Una cuina amb enginy s'enfrontà durant segles a l'escassesa de productes i sabé aprofitar la qualitat d'elements com el peix.
El peix |
El peix, en poder ser consumit recent tret del mar, s'ha convertit en l'especialitat dels bons restaurants de l'illa. Precisament, a Formentera el peix és excel·lent i apareix a moltes receptes illenques, bé sigui guisat o com a protagonista en qualsevol de les maneres de preparar l'arròs, sense menysprear la simple preparació a la graella, rostit, bullit, frit o de qualsevol altra manera, el peix aquí té un gust especial.
De l'àmplia gamma de peixos, cal destacar sens dubte, la llagosta i el raó, peix petit d'aparença tropical, d'exquisit sabor.
El formatge |
També el formatge que es produeix a Formentera és de gran qualitat. Amb pa, elaborat a la manera tradicional, com encara es fa en moltes cases de l'illa, i acompanyat per exemple, de raïm o de mel, si és fresc amb algunes nous, resulta deliciós.
El vi |
I no podem oblidar el vi de Formentera, fet a les mateixes cases a la manera tradicional. Deixant fermentar el most, per a després emmagatzemar-lo en bótes, que es conserven al celler que normalment té cada casa. Un vi ferm, fort i pur amb la terra que l'ha mantengut, no apte per a paladars delicats sinó per als entesos.